Videreutdanning – enklere enn du tror​

–Mange tenker at det er tøft å starte på skolen igjen etter å ha vært i jobb, men det blir en vanesak og er mye enklere enn folk tror. Du drar innom skolen etter jobb, følger med, og har litt hjemmelesning. Etter en liten stund er det rutine og alt blir mye enklere.

Hussain Fares, rørleggermester

Fagbrev

Veien til fag- eller svennebrev for voksne går for de aller fleste via det som kalles praksiskandidatordningen. Som praksiskandidat skal du ikke opp til eksamen i fellesfag som norsk, matematikk osv., men du må avlegge en tverrfaglig skriftlig eksamen.

Byggdrifter
Rørlegger
Renholdsoperatør
Tømrer
Vei- og anleggsarbeider
Anleggsmaskinfører

Mesterutdanningen

Mesterutdanningen er en solid og relevant utdanning for deg som ønsker å starte eller drive egen bedrift – eller som ønsker en faglig ledende stilling.

Mesterutdanningen består av bedriftsledelse og faglig ledelse. Utdanningen gjennomføres på hel- eller deltid og kan gjennomføres over hele landet. De fleste av våre studenter er i full jobb, og tar studiet på deltid. Les mer om mesterutdanningen her.

Ledelseskurs
Korte yrkesrettede kurs
fagskole

Fagskoleutdanning er høyere yrkesfaglig utdanning for deg som har fag-/svennebrev eller lang erfaring. Utdanningen gir studiepoeng.

Arbeidsledelse 60 stp
Prosjektledelse 60 stp

Produksjonsledelse 60 stp
Logistikkoordinator 60 stp

Usikker på hva du skal velge?

Våre erfarne rådgivere kan hjelpe deg både med å se nye muligheter og få innsikt til å ta tryggere valg. Book en uforpliktende og personlig veiledning!

Hvem er Folkeuniversitetet​

Folkeuniversitetet er en ideell organisasjon som brenner for å levere kunnskap til voksne. Årlig deltar nærmere 20.000 voksne på våre kurs- og utdanningstilbud. Vi har kultur- og fritidstilbud, språkopplæring, fagbrev, universitets- og høgskolestudier, yrkesopplæring, mesterbrev, lederutvikling, og er en kompetansepartner for mange bedrifter og offentlige virksomheter i hele landet.