Norskkurs

Nyhet! Klippekort til norskopplæring i samarbeid med IMDi.

Er du innvandrer og har behov for å lære mer norsk? Med klippekort kan du delta gratis på norskopplæring hos Folkeuniversitetet!

For information in English, click here.

Hvem kan søke?

• Du har brukt opp dine rettigheter til opplæring etter introduksjonsloven eller integreringsloven, eller du har ikke hatt rett til slik gratis opplæring tidligere.
  • Du har ikke deltatt, eller deltar, i opplæring finansiert av Kompetansepluss (forvaltet av Kompetanse Norge) tidligere.
  • Du er voksen innvandrer med begrensede norskferdigheter, med behov for å lære mer norsk, uavhengig av botid i Norge og innvandringsårsak.
  • Du er motivert til å lære norsk og har et ønske om å komme opp på nivå B1 eller høyere i muntlig og/eller skriftlig norsk.

Hvordan søker du?

1. Du finner ønsket norskkurs på folkeuniversitetet.no.
  2. Du fyller ut påmeldingsskjemaet og skriver «søker klippekort» i kommentarfeltet.
  3. Du blir kontaktet av en studierådgiver som vil be deg fylle ut et egenerklæringsskjema og ta en kartleggingstest.
  4. Du får ditt digitale klippekort på e-post

Norskopplæring med klippekort

Et klippekort tilsvarer et kurs på A2 eller B1 nivå. Du kan selv velge om du vil delta på norskkurs i klasserom ved et av våre studiesteder eller via din egen PC i virtuelt klasserom.

Om Folkeuniversitetet

Folkeuniversitetet er en ideell organisasjon som brenner for å levere kunnskap til voksne. Årlig deltar nærmere 20.000 voksne på våre kurs- og utdanningstilbud. Vi har kultur- og fritidstilbud, språkopplæring, fagbrev, universitets- og høgskolestudier, yrkesopplæring, mesterbrev, lederutvikling, og er en kompetansepartner for mange bedrifter og offentlige virksomheter i hele landet.