Ta en utdanning innen helse

Både etter- og videreutdanning gir deg påfyll av kunnskap og kompetanse som vil bidra til at du kan utvikle deg i jobben din.

FOR DEG SOM IKKE HAR ERFARING

Start med helse- og oppvekstfag Vg1, etter dette kan du for eksempel gå videre på helseservice Vg2. Når du har fullført helseservice Vg2 kan du gå videre på  apotektekniker Vg3 eller helsesekretær Vg3. Har du helse- og oppvekstfag eller tilsvarende realkompetanse fra tidligere kan du søke deg inn på vg2-nivå. Trenger du hjelp til å finne ut av hva du er kvalifisert til hjelper våre studierådgivere deg gjerne. Kontakt oss her.

FOR DEG SOM ALLEREDE HAR LITT ERFARING

Har du allerede litt erfaring fra helsesektoren og ønsker å kombinere jobb med det å ta en yrkesfaglig utdanning? For en praksiskandidat er praksisen – altså arbeidserfaringen, kjernen i utdanningsløpet. Som praksiskandidat må du først avlegge en skriftlig eksamen og deretter få godkjent 5 års arbeidserfaring innen faget, før du kan melde deg opp til fagprøven. Vi tilbyr disse teorikursene: 

Helsefagarbeider

høyere yrkesfaglig utdanning​
Korte yrkesrettede kurs​

Skole og jobb ble til ett!

Marianne har videreutdannet seg innen psykiske lidelser og aldring hos personer med utviklingshemning og er veldig fornøyd med sitt valg. I denne videoen kan du se hvorfor.

Usikker på hva du skal velge?

Våre erfarne rådgivere kan hjelpe deg både med å se nye muligheter og få innsikt til å ta tryggere valg. Book en uforpliktende og personlig veiledning!

Hvem er Folkeuniversitetet​

Folkeuniversitetet er en ideell organisasjon som brenner for å levere kunnskap til voksne. Årlig deltar nærmere 20.000 voksne på våre kurs- og utdanningstilbud. Vi har kultur- og fritidstilbud, språkopplæring, fagbrev, universitets- og høgskolestudier, yrkesopplæring, mesterbrev, lederutvikling, og er en kompetansepartner for mange bedrifter og offentlige virksomheter i hele landet.