Norge trenger flere fagarbeidere innen helse​

Jobben de gjør er uten tvil en av landets viktigste, men likevel viser en undersøkelse fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) at Norge vil mangle 18 000 helsefagarbeidere i 2035.

Er du er interessert i utdanning og kurs innen helse, er det mange muligheter.

Har du erfaring fra helsebransjen kan fagbrev som praksiskandidat og etter- og videreutdanning passe for deg. Ønsker du å starte helt på nytt uten erfaring fra helsebransjen kan utdanning som leder til autorisasjon eller korte yrkesrettede kurs våre rette valget for deg.

Fagbrev som praksiskandidat

 Helsefagarbeider  – velg mellom virtuelt klasserom eller undervisning ved et av våre studiesteder over hele landet

Utdanning som leder til autorisasjon

Fra reiselivsbransjen til helsefagarbeider

– Jeg vil absolutt anbefale andre å ta fagbrevet. Det er viktig for alle at jeg har utdanningen og kompetansen – for min egen del, pasientene, pårørende og arbeidsgiver. Å få fast stilling er ikke lett før man har tatt fagbrevet.

Sølvi Helene Møinichen – helsefagarbeider.

Usikker på hva du skal velge?

Våre erfarne rådgivere kan hjelpe deg både med å se nye muligheter og få innsikt til å ta tryggere valg. Book en uforpliktende og personlig veiledning!

Hvem er Folkeuniversitetet​

Folkeuniversitetet er en ideell organisasjon som brenner for å levere kunnskap til voksne. Årlig deltar nærmere 20.000 voksne på våre kurs- og utdanningstilbud. Vi har kultur- og fritidstilbud, språkopplæring, fagbrev, universitets- og høgskolestudier, yrkesopplæring, mesterbrev, lederutvikling, og er en kompetansepartner for mange bedrifter og offentlige virksomheter i hele landet.