Vurderer du å skifte karriere?

Da er det gode muligheter for å få jobb innen helsesektoren og denne tendensen ser ikke ut til å stoppe. Et søk på Finn.no viser at det er over 3500 ledige stillinger innenfor helse og omsorg.

Slik kommer du i gang med en utdanning innen helse

Det er flere veier til en karriere innen helsesektoren. Enten du har ingen, noe eller mye erfaring fra arbeid i helsesektoren har Folkeuniversitetet et kurs eller en utdanningsvei som kan passe for deg. Her er dine muligheter: 

1. Utdanning som leder til autorisasjon

Start med helse- og oppvekstfag Vg1, etter dette kan du velge om du vil bli ambulansearbeider Vg2, apotektekniker Vg3, fotterapeut og ortopeditekniker Vg2/3 eller helsesekretær Vg3. Har du helse- og oppvekstfag eller tilsvarende realkompetanse fra tidligere kan du søke deg inn på vg2-nivå. Trenger du hjelp til å finne ut av hva du er kvalifisert til hjelper våre studierådgivere deg gjerne. Kontakt oss her.

2. Fagbrev som praksiskandidat

Har du allerede litt erfaring fra helsesektoren og ønsker å kombinere jobb med det å ta en yrkesfaglig utdanning? Da er fagbrev som praksiskandidat riktig for deg. Når du har opparbeidet deg fem år med praksis og bestått en skriftlig eksamen kan du ta fagbrev som helsefagarbeider. Teorikurset helsefagarbeider vil gjøre deg godt forberedt til eksamen.

Kurset assistent i helse og omsorgssektoren anbefales for deg som ikke har noe erfaring fra før og vil gi deg et kursbevis du kan ha på CVen når du skal søke assistentjobber.

Fra reiselivsbransjen til helsefagarbeider

– Jeg vil absolutt anbefale andre å ta fagbrevet. Det er viktig for alle at jeg har utdanningen og kompetansen – for min egen del, pasientene, pårørende og arbeidsgiver. Å få fast stilling er ikke lett før man har tatt fagbrevet.

Sølvi Helene Møinichen – helsefagarbeider.

høyere yrkesfaglige utdanninger

Innenfor helsesektoren finnes det også flere spennende etter- og videreutdanninger. Med fagbrev eller realkompetanse kan du søke deg inn på høyere yrkesfaglige utdanninger.

Usikker på hva du skal velge?

Våre erfarne studierådgivere kan hjelpe deg både med å se nye muligheter og få innsikt til å ta tryggere valg. Bestill en uforpliktende og personlig veiledning!

Hvem er Folkeuniversitetet​

Folkeuniversitetet er en ideell organisasjon som brenner for å levere kunnskap til voksne. Årlig deltar nærmere 20.000 voksne på våre kurs- og utdanningstilbud. Vi har kultur- og fritidstilbud, språkopplæring, fagbrev, universitets- og høgskolestudier, yrkesopplæring, mesterbrev, lederutvikling, og er en kompetansepartner for mange bedrifter og offentlige virksomheter i hele landet.